top of page

Veel gestelde vragen

Kan ik ook één katje bij The Logicats kopen?

Jazeker, als je al een andere kat of meerdere katten hebt kan dat. Ik ben van mening dat je een Logicat niet als enig huisdier moet houden, daarvoor zijn ze te sociaal. Een kat moet ‘kats’ kunnen praten en dat kunnen wij baasjes nu net niet. Het liefst zie ik een groepje van drie Logicats als huisdier. Ze kunnen dan nog eens van contact wisselen en als er eentje wegvalt is er niet maar één achterblijver.

 

Mogen Logicats buiten lopen?

Heel graag zelfs, ze vangen graag vlinders, (soms vogels) en houden van bakken in de zon. Ze kunnen alleen niet vrij op straat lopen, dus de tuin of het balkon moet goed afgezet zijn. Logicats zijn gefokt op een lief karakter en niet op overlevingsdrang zoals een boerderijkat. Ze letten daarom niet op in het verkeer en laten zich ook zomaar door een voorbijganger meenemen. Daarnaast is het niet erg sociaal naar de buren en is de kans op besmettelijke ziektes zoals aids veel te groot. Dus ja, naar buiten en nee, niet op straat. Op deze pagina staan veel tips over het afzetten van tuin en balkon

 

Waarom mogen we het Logicatje niet meteen meenemen als we op bezoek komen?

Onze Logicatjes zijn bijzondere dieren, daarbij zoeken we altijd bijzondere baasjes. Deel van de matchmaking is een periode van bezinning. Wilt u écht een Logicat en willen wij dit Logicatje echt aan u overdragen om er de rest van zijn leven voor te zorgen? Iets waar je niet licht over moet denken dus een nachtje slapen is iets wat we minimaal doen.

 

Moeten we dan twee keer rijden om het Logicatje in ons huis te verwelkomen?

Nee hoor, wij komen de katjes altijd naar hun nieuwe huis brengen. Dat is onderdeel van onze (na)zorg.

 

Wat kost een kitten bij The Logicats?

In de eerste plaats heel veel moeite ;-) Je hebt al begrepen, we zijn geen cash and carryfokkerij en we zijn selectief in het kiezen van de baasjes. Net zo selectief als in de keuze van onze fokdieren. Om het inteeltpercentage zo laag mogelijk te houden kiezen we voor katers uit de hele wereld voor onze poezen. Nougat kwam uit Australië, Vlam’s vaderlijn uit Amerika en Silver heeft een Hongaars/Cypriotische oorsprong. De fokdieren worden getest op ziektes die in het ras kunnen spelen, voordat we ze inzetten. Kosten nog moeite wordt gespaard. Een kitten kost 700 euro. Hier kun je ons (ver)koopcontract inzien en hier staan de eventueel aanwezige kittens. Wanneer je belangstelling hebt voor een door ons gefokt Logicatje dan zien we graag een uitgebreide introductiemail tegemoet. 

 

Zijn er ook Logicats-herplaatsers?

Zo nu en dan zoeken we een ‘pensioenplaatsje’ voor een van onze eigen Logicats. Fokken doen we om per generatie een stap in de richting van ons doel (rastype, karakter, gezondheid) te maken. Van vrijwel iedere combinatie blijft dus een opvolger. Om niet helemaal dicht te slibben mogen de moederpoezen na een twee- à drietal nestjes naar een plaats waar ze fulltime schootpoes mogen zijn. Geen shows, geen kittens, geen groepsdynamiek meer. Vaak verhuizen ze samen met een kind uit het laatste nest. Dat is letterlijk een band voor het leven. Ook de katers hebben op een gegeven moment hun ‘taak volbracht’ en toe aan voltijds schootzitten. Kijk hier welke dieren eventueel mogen verhuizen.

 

Wat kosten de Logicats-herplaatsers?

Dit is heel afhankelijk van de voorgeschiedenis, de leeftijd en de algehele conditie van betreffende Logicat. Ook is er een verschil of je een kitten samen met een ouder dier een thuis gaat bieden of alleen de pensionada. Onze herplaatsers gaan altijd gecastreerd (m/v) verhuizen. Die verantwoording nemen wij zelf. De prijs is in ieder geval altijd minder dan de kittenprijs. Wat wij trouwens niet doen is onderhandelen over de prijs. Het bedrag is vast en we staan niet op de markt.

 

Logicats eten vers voer, waarom is dat?

De oorspronkelijke kat is een carnivoor, een vleeseter. Wij hebben het karakter en het uiterlijk veranderd om er een mooie en lieve Oosterling van de maken, maar intern is ook een Logicat een heuse vleeseter gebleven. Muis, mus, merel dat hoort van oudsher op zijn menu. Door deze dieren met huid, haar én botjes te nuttigen krijgt een kat alle voedingstoffen binnen die nodig zijn. Ook houden ze hierdoor de natuurlijke vochtbalans in hun lichaam in stand.

 

Muis, mus en merel is niet zomaar te koop, maar het beste alternatief is KVV. KVV is compleet versvleesvoer. Gemalen kalkoen, kwartel, rund, kip, makreel enzovoorts in handzame rolletjes ingevroren. Wij kiezen hiervoor omdat we onze Logicats het beste gunnen en omdat we met name de vochtbalans erg belangrijk vinden voor een kat. Wanneer ze geen vers of ‘nat’ voer eten dan hebben ze eigenlijk continu een vochttekort en dat is funest voor de nieren.  Op deze pagina lees je meer over onze manier van voeren.

 

Wij willen brokjes voeren, kunnen we dan ook een Logicat kopen?

Nee. Een kort antwoord, maar meer kunnen we er niet over zeggen. Onze Logicats zijn het waard om er iets meer moeite voor te doen.

bottom of page